Mados Infekcija 2015 / Įspūdžiai

Šiais metais pasitikome jau 17-ąją Mados Infekciją. Neslėpsiu, įspūdžiu buvo daug, tiek teigiamų, tiek neigiamų. Šis renginys jau tapo kaip savotiška tradicija. Smagu sutikti pažįstamus veidus, apkalbėti su jais matytas kolekcijas ir aptarti susirinkusių svečių stilių. Šiais metais nuliūdau sužinojusi, kad Mados Infekcijoje nedalyvaus E.Žiemytė, kurios kolekcijos visada mane žavėdavo.
Išties, pirmoji diena mane sužavėjo labiau negu antroji. Galbūt dėl to, kad pirmos dienos dizainerių kolekcijos mačiau nemažai savo pačios įkvėpimo šaltinių ar drabužių, kuriuos su mielu noru priglausčiau savo spintoje. 

Labiausiai įsiminiau Ugnės Martinaitytės kolekciją "OHMY", kuri dvelkė herojiškumu, subkultūromis. Audiniuose atsispindi sportinio, klasikinio ir gatvės stiliaus elementai. Jeigu galėčiau, įsivaikinčiau visus matytus drabužius. Stipru, Lietuvoje mažai matyta, jaunatviška. Plojimai.

Anos Romanovos ir Dovilės Cibulskaitės kūrybinis dueatas „Pure?“ - kolekcija, kurioje atsispindi minimalizmas, universalumas. Pastelinės spalvos pritaikytos ne tik moterims, bet ir vyrams. Įspūdi palieka sportiniai audiniai,monochromija, faktūrų kontrastų sintezė.

Bet vakaro favorite tapo latvė Santa Alumane su kolekcija "Unpacked". Ši dizainerė tapo laureatė pirmą kartą Latvijoje organizuotoje Injekcijoje. Kolekcija įkvėpta vaikystės, spalvų, formų bei turi savito cinkelio. Vos išvydus pirmąjį modelį, mano veide atsirado šypsena. Nuostabu.

Kitos kolekcijos taip pat buvo vertos susižavėjimo. Matyt geriausias dalykas buvo tas, kad pirmoji diena leido džiaugtis tiek jaunimo akims, tiek kiek vyresnio amžiaus žmonėms. Universalu? Taip. Pirmąją dieną savo kolekcijas pristatė Lina Gudanavičiūtė, Ugnė Martinaitytė, Monika Pranckaitytė [ Injekcija ], Laura Dailidėnienė, Anos Romanovos ir Dovilės Cibulskaitės kūrybinis duetas „PURE?”, Santa Aulmane [ Injekcija, Latvija ], Mari Butenko [ Injekcija, Rusija ], Sandra Straukaitė.

Laukti antrosios dienos buvo kiek baugoka, nes po pirmosios dienos kartelė buvo užkelta gan aukštai. Išties, antroji diena asmeniškai man pasirodė kiek silpnoka. Gal dėl to, kad iš aštuonių kolekcijų, keturias pristatė Injekcijos naujokai? Nesakau, kad jų pristatymai nuvylė, bet jie dar švieži Mados Infekcijoje ir tikiu, kad bėgant metams tik augs ir stiprės. 

Džiaugiuosi, kad antroje dienoje teko išvysti ir keletą tik vyrams skirtų kolekcijų. Liucijos Kvašytės kolekcija „Kelionė. 83‘ – ‘13“ patiko audiniais - blizgu, daug ir masyviai harmoninga. Taip žavesio pridėjo stiprių bruožų modeliai. Smagu matyt daugiau vyriškos kompanijos.


Monta Apsane, antroji dizainerė atkeliavusi iš Latvijoje organizuotos Injeckijos. Nepavadinčiau jos kolekcija stipria, bet vis dėl to įspūdi palikti ji sugebėjo. Tikiuosi, kad kitais metais ji taip pat dalyvaus Infekcijoje bei galės pasiūlyti kažką naujo. 


Antrosios dienos numyletinė tapo Lina Elmentaitė pristačius kolekciją "Aplinkos atspindžiai ". Tas veidrodinis atspindys tiesiog priverčia žagtelti, o galvoje atsiranda minčių " aš noriu šio drabužio ". Labai sunku perteikti savo susižavėjimą, nemeluosiu. Lina patenka į mano Mados Infekcijos 2015  top'ą. Bravo.

Duetas Boom (Jing Jing Qi ir Robin Rau) įspūdi paliko galbūt ne su pačia kolekcijos, o jos pristatymu. Viskas vyko šou stiliumi, lyg pasaka gyvai. Visada malonu matyt dizainerius, kurie mada paverčia teatru. Šaunuoliai.
Antrojoje dienoje dalyvavo Kristina Kruopienytė, Liucija Kvašytė [ Injekcija ], Lena Lumelsky [ Belgija ], Monta Apsane [ Injekcija, Latvija ], Sandrine Philippe [ Prancuzija ], Lina Elmentaitė [ Injekcija ], Lilija Larionova, Boom [ Injekcija, Vokietija ].



IMG_9992 IMG_9930 IMG_9908 IMG_9852 IMG_9775 IMG_9772 IMG_9769 IMG_0214 IMG_0195 IMG_0186 IMG_0162 IMG_0126 IMG_0112 IMG_0109 IMG_0095 IMG_0087 IMG_0067 IMG_0063 IMG_0059 IMG_0040 IMG_0023

No comments:

Post a Comment

Instagram